Z herce Viktora Braunreitera je teď kvůli koronaviru nádeník. Změnu profese bere jako reality show

19. březen 2020 12:00

Herec na volné noze Viktor Braunreiter z Karlových Varů je momentálně kvůli protivirovým opatřením bez práce. Jindy by hrál v karlovarském a chebském divadle a také se svou kočovnou společností, teď nemůže ani moderovat. A tak vymyslel vlastní reality show.

Nabízí se zájemcům jako nádeník. Dal si na Facebook a další sociální sítě inzerát, že jako nádeník pomůže s úklidovými pracemi kolem domu a zahrady. „Když mě to napadlo, tak jsem se u toho hrozně smál,“ poznamenává herec.

V inzerátu se dokonce přiznal, že není manuálně zručný a uvedl seznam pracovních úrazů. K nim patří třeba zhmožděný pravý palec u nohy, ze kterého mu po úrazu při sekání trávy slezl nehet. Nabízí, že přijde do práce na přání zákazníka i v kostýmu, třeba jako baron, markýz, mnich, chudý dělník, majitel plantáže anebo dokonce jako sexy dělník.

Už se mu ozývají nejen vtipálci, ale také zájemci s konkrétními nabídkami. „Když lidé zjistili, že chci opravdu pracovat a že mi mohou pomoct, tak to začali brát vážně,“ podotýká herec. Rozhodně nepočítá s tím, že mu práce půjde hladce od ruky, ale bude se snažit.

„Reality show má být trochu na hraně, a tahle s největší pravděpodobností bude. Nepočítám, že poteče krev, ale že dojde na nějaké nadávky, to ano," předpokládá divadelník bez angažmá. I přes chuť do manuální práce si nemyslí, že by ho nádeničina uživila. „Je to ale mnohem lepší, než sedět doma a stresovat se, co bude,“ vysvětluje.

Díky jedné z prvních zakázek teď bude kultivovat Viktor Braunreiter zahradu jednoho z domů v karlovarských Bohaticích. Čeká ho také štípání dřeva a bude obnovovat schodiště ve svahu z kamenných stupňů.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio