Vyzkoušejte si výrobu slaměných ozdob, nebo vonných františků na hradu Loket

7. prosinec 2018 12:30

Hrad Loket na Sokolovsku zve na tradiční Krušnohorské vánoční trhy. Opět nebudou chybět stánky s různým zbožím nebo i ukázka výroby třeba figurek do betlémů.

Program doplní divadelní i hudební vystoupení. A jak už je zvykem, návštěvníky bude vítat flašinetář: „Myslím si, že v programu si každý něco najde. Bude tam irský rock nebo staré pražské písně. Je tam připraveno také divadlo pro nejmenší diváky, pro větší diváky Pouliční divadlo Viktora Braunreitera nebo malý tanečníci z folklorního souboru Dyleň,“ zve na vánoční trhy Šárka Žižková.

Celá cesta už k hradu je zaplněná řemeslnými stánky, kde si lidé budou moct koupit netradiční dárky. Na náměstí budou různé stánky včetně těch s jídlem a pitím. Lidé si zde budou moct vyzkoušet různé vánoční zvyky.

Součástí programu jsou různé ukázky k vánoční tématice

Bude zde řezbář a paličkářky, které mají v kraji velkou tradici. K vidění bude také ukázka výroby slaměných ozdob, zdobení perníčku a několik betlémů. „U slaměného betlému bude připravena fotobuňka, kde se návštěvníci budou moct vyfotit, a zůstane jim tak vzpomínka,“ doplnila Žižková.

O pořádek se po oba dny budou svědomitě starat habartovští četníci. K oddechu a rozjímání je připravená čajovna a v ní příběhy pro Marzebillu. 

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio