Vysvědčení je předáno. Letní prázdniny mohou začít

30. červen 2022 17:07, aktualizováno

Skončil další školní rok. Ráno si žáci a studenti vyzvedli vysvědčení a začaly velké letní prázdniny. Výsledky svého snažení přišlo dnes sklidit také zhruba 500 žáků Gymnázia Luďka Pika v Plzni-Doubravce.

Na Gymnáziu Luďka Pika v Plzni-Doubravce rozdal na úvod ředitel školy Aleš Janoušek několik pochval za účast v soutěžích, olympiádách a za vzornou reprezentaci školy. Za potlesku spolužáků si pak studenti převzali vysvědčení od třídních učitelů.

Jedna z tříd Gymnázia Luďka Pika

„Mám skvělou třídu. Cítím vzájemné propojení mezi námi učiteli a touto třídou. Myslím si, že to je to nejcennější, co si může učitel přát. Pak slavíme tyto krásné úspěchy v podobě 16 vyznamenání z 33 dětí,“ poznamenala učitelka kvarty Eva Šafandová.

Končící školní rok byl pro všechny příjemnější než roky předchozí. Studenti mohli konečně chodit do školy prezenčně po letech strávených na online výuce kvůli pandemii koronaviru. Teď studenty čekají o prázdninách letní radovánky. Někteří se chystají na dovolenou s rodinou, jiní na tábor. Také učitelé se těší na nadcházející volno po deseti měsících výuky.

autoři: Lukáš Milota , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio