Výstavu o české egyptologii představí karlovarské muzeum online

25. březen 2020 10:00

Muzeum Karlovy Vary zpřístupní na svých webových stránkách výstavu s názvem Mezi Káhirou a Prahou. Výjimečnou expozici zatím neviděl žádný návštěvník kvůli opatřením proti šíření koronaviru. Vedení muzea se proto rozhodlo výstavu zájemcům nabídnout jako online seriál.

„V této nelehké době jsme pro své příznivce ke zlepšení nálady připravili po dohodě s Egyptologickým ústavem Univerzity Karlovy v Praze online výstavu Mezi Prahou a Káhirou. Informace považujeme za velmi kvalitní a ojediněle zpracované, a proto jsme se rozhodli zpřístupnit ji online na našich stránkách a facebooku,“ uvedla ředitelka muzea Dominika Kožešníková.

Výstava Mezi Prahou a Káhirou připomíná 100 let české egyptologie. Mezi exponáty jsou nejen fotografie a dokumenty z českých výprav do Egypta, ale i 3D tisky některých nálezů. Muzeum na svých webových stránkách a facebookovém profilu každý den zveřejní jeden díl z výstavy. Plánuje jich připravit až 15. „V posledním díle zveřejníme také video, které bylo natočeno ve výstavních sálech muzea na uvedené výstavě,“ prozradila Kožešníková.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio