Výstavba obchvatu Lubence je v závěrečné fázi. Zprovozněn by měl být koncem srpna

27. duben 2021 11:15

Výměna asfaltového koberce, výstavba nového silničního úseku a průzkumy archeologů. To jsou činnosti, na které motoristé v současné době narazí na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Prahou.

Kolony automobilů, stavební stroje a zvířený prach – tak vypadá v současné době dálnice D6 v blízkosti Bochova. Silničáři tam za plného provozu vyměňují asfaltový povrch. Na frekventované silnici z Prahy do lázeňské metropole nejde o jediné letošní stavební úpravy. Další se odehrávají v severních a středních Čechách.

„Asi největší opravou je oprava stávající silnice I/6 u Bochova. Jedná se o zhruba pětikilometrový úsek, kde měníme tři asfaltové vrstvy,“ uvedl ředitel krajské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Lukáš Hnízdil. Úpravy asfaltového povrchu se tam odehrávají za provozu a motoristé budou muset nepříjemnou komplikaci vydržet až do léta.

Mezi zásadní letošní úpravy dálnice D6 mezi Karlovými Vary a Prahou patří také výstavba obchvatu Lubence. Práce jsou tam v závěrečné fázi a projíždějící motoristy tam velmi často omezují nákladní automobily a těžké stavební stroje. „Obchvat Lubence probíhá dle harmonogramu. Nicméně je to velmi napjaté, každopádně platí termín zprovoznění 31. srpna letošního roku,“ doplnil Hnízdil.

Dále pokračuje příprava výstavby dalšího úseku dálnice D6 v blízkosti obce Krupá ve středních Čechách. Archeologové tam dokončují průzkumy a do výběrového řízení na zajištění stavby se už přihlásilo sedm firem. Území nové dálnice je prý navíc obehnáno přenosnými ploty.

Více v reportáži:

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio