Výstavba nového mostu v Doubí pokračuje. Dělníci začali s montáží hlavních nosníků

14. srpen 2019 08:35

V karlovarské části Doubí pokračuje stavba nového mostu přes řeku Ohři. Montážní firmy teď začaly s usazováním velkých ocelových nosníků. Ty jsou základem pro sestavení hlavní mostovky. Atraktivní podívanou zde průběžně sledují desítky místních obyvatel. 

Nový most má do konce letošního roku nahradit původní konstrukci, která byla kvůli havarijnímu stavu stržena. Akci zajišťuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Vše zatím pokračuje podle původního harmonogramu. Ten počítá s tím, že by se provoz na přemostění řeky Ohře mohl vrátit v polovině prosince. Informaci potvrdil Zdeněk Novák ze stavební firmy Eurovia CZ oblasti Čechy západ i Lukáš Hnízdil z oblastní pobočky ŘSD. Dokončovací práce a vyhotovení projektových dokumentací a podkladů pro kolaudaci budou ale zřejmě pokračovat za provozu až do jara 2020.

Před zahájením výstavby měli místní obyvatelé poněkud smíšené pocity. Nyní oceňují rychlost a píli stavbařů: „Když ta stavba začala, bylo to pro mne divadlo, byl to pro mne koncert,“ popisuje pan Stanislav, který nedaleko mostu bydlí. „Most nám tady velmi chybí. Každý den se chodím dívat, jak stavba roste, a stavbařům fandím,“ dodává. Současné pokládání ocelových nosníků zaznamenala i paní Milena. „Každý den ráno v sedm hodin je slyším, jak už pracují. Stejně tak o víkendech. Takže se tady prostě dělá a každý den je tady vidět množství udělané další práce.“

Bourání původního mostu mezi městskými částmi Tašovice a Doubí začalo letos na jaře. Ředitelství silnic a dálnic ji nařídilo kvůli havarijnímu stavu konstrukce. Demolice a následná stavba nové mostovky ale komplikují dopravu v lázeňské metropoli. Most přes řeku je totiž součástí výpadovky z Karlových Varů na Plzeň. A tranzitní doprava od loňského roku neúnosně zatěžuje objízdnou trasu, která vede městskou částí Dvory.

Více podrobností uslyšíte v reportáži. Poslechněte si!

autor: zdt | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio