Výstavba nového Dvorského mostu v Karlových Varech je zhruba v polovině

29. červenec 2021 08:15

Ocelové nosníky, každý o váze 15 tun, už jsou osazené na budoucím Dvorském mostě v Karlových Varech. Práce na vybudování nové konstrukce jsou přibližně ve své polovině.

Začala další etapa výstavby nového Dvorského mostu v Karlových Varech. Na nově vybudované pilíře stavebníci osadili 15ti tunové nosníky. V současnosti zbývá nainstalovat nosníky na poslední, tedy třetí pole mostu, a to z břehu od KV Areny. Řidiči proto během čtvrtka musí počítat s omezením dopravy u blízkého kruhového objezdu. Doprava tam bude řízena kyvadlově.

Výstavba nového Dvorského mostu v Karlových Varech pokračuje podle plánu

Stavba nového mostu přes řeku Ohři byla zahájena letos v dubnu. Stavební firma musela nejprve zbourat původní konstrukci, která byla v havarijním stavu. Samotná demolice trvala zhruba měsíc. V místě firma vybudovala pro pěší dočasnou lávku, motoristé musí využít objízdnou trasu. Omezení platí také pro vodáky. Ti ho ale často nerespektují.

„Pro vodáky je zajištěn provoz tak, že jsou tady žluté bóje, které je nasměrují směrem na břeh, tam přenesou loď a zase se po určené cestě vrátí zpátky na řeku. To, že to nedělají, je na jejich zodpovědnost,“ řekl náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

Karlovy Vary za stavbu zaplatí přibližně 140 milionů korun. Radnice počítá s tím, že práce potrvají minimálně do prosince letošního roku, tedy podle původního plánu. Termíny dodavatel dodržuje i přes to, že výstavbu zkomplikovaly přívalové deště na začátku července.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio