Výstava První Patro Design Festival se letos uskuteční v hotelu Thermal

2. srpen 2021

Letošní ročník První Patro Design Festivalu proběhne 6. a 7. srpna v prostorech karlovarského hotelu Thermal. Dvoudenní prodejní výstava představí designové produkty vybraných českých i slovenských tvůrců a svým návštěvníkům nabídne originální doprovodný program včetně Welcome party s živou hudbou.

Na výstavě se představí kolem 30 tvůrců, kteří se do Karlových Varů sjedou z různých koutů České i Slovenské republiky. Své designové kousky nabídnou návštěvníkům autoři módních i interiérových doplňků, oblečení, šperků, porcelánu nebo aranžmá květin.

První Patro se otevře návštěvníkům v pátek 6. srpna od 12 hodin a v sobotu 7. srpna od 10 hodin, a to po oba dny až do večerních 20 hodin. „Letos jsme do Patra pozvaly některé úspěšné designéry z předchozího ročníku, ale představí se i nové značky. Záměrně jsme vybraly také nadějné začínající tvůrce, u kterých cítíme potenciál a rády bychom je podpořily.“ uvádí jedna ze tří organizátorek Prvního Patra Design Festivalu.

„Kromě toho, že u nás budou moci návštěvníci nakupovat, chceme je vtáhnout do dění samotné výstavy. Chystáme pro ně Welcome party za pěveckého vystoupení Stanislavy Tóthové s akustickým doprovodem, fotopoint s původními červenými křesly hotelu Thermal, instalaci sochy známého karlovarského umělce Tomáše Dolejše a v neposlední řadě samotní vystavovatelé připravují interaktivní prezentaci svých produktů,“ dodává druhá z organizátorek s tím, že všechny tři budou po celou dobu na místě společně s vystavovateli a samy se budou návštěvníkům věnovat také.

Kromě designu si na své přijdou také milovníci kvalitního pouličního stravování, sportu i kultury. První Patro Design Festival bude tentokrát probíhat paralelně s akcí Thermal Street Food Market. Před hotelem Thermal bude parkovat 20 food trucků z celé České republiky, také se představí nejlepší čeští parkouristé, ukázka graffiti nebo žonglování.

Karlovarské kulturní léto nabídne během těchto dní také svůj program, například 6. srpna koncert Bena Cristovaa.

autoři: Andrea Vajnar , Zlata Kinská , Radim Jehlík | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související