Výstava fotografií připomene první oficiální rok vysílání Českého rozhlasu Karlovy Vary

5. listopad 2019 10:00

Prvního listopadu uplynul přesně jeden rok od samostatného vysílání Českého rozhlasu Karlovy Vary. Součástí oslav prvního výročí je i výstava fotografií, která přibližuje práci v rozhlase.

„Rok spolu" - to je název výstavy fotografií, která připomíná první oficiální rok vysílání Českého rozhlasu Karlovy Vary. Pro zájemce bude ode dneška až do konce roku k dispozici ve studovně Karlovarské krajské knihovny.

Dnes odpoledne v 16 hodin začíná vernisáž ke zmiňované výstavě. Na ní si lidé můžou prohlédnout zásadní momenty z prvního roku naší regionální stanice, ať už jsou to fotografie ze samotného zahájení vysílání z 1. listopadu 2018 nebo fotografie zpravodajců z natáčení různých reportáží, takzvaně z terénu.

Co se změnilo?

Už v roce 1954 začalo v Karlových Varech fungovat detašované pracoviště plzeňského rozhlasu. Od 60. let pak zpravodajci pravidelně dodávali reportáže i krátké zprávy do společného vysílání. Od té doby se také vystřídala místa, odkud se vysílalo. Mimo jiné to byl lázeňský dům Rozkvět nebo budova naproti dnešnímu karlovarskému divadlu na Staré Louce. V roce 2006 Český rozhlas přesídlil do budovy v Zítkově ulici, odkud vysílá i teď.

Za rok působení pod novou značkou Český rozhlas Karlovy Vary změnil především rozsah vysílání. Zvýšil se počet regionálních příspěvku, ať už zpravodajských nebo kulturních. Ve vysílání se také nově pravidelně objevují zajímaví hosté z celého kraje. Vznikla zde produkce, marketing i publicistika.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio