Výročí vzniku Československa připomene vzpomínkové shromáždění i slavnostní koncerty

27. říjen 2021 13:45

U příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu uspořádá město Karlovy Vary tradiční pietní vzpomínkové shromáždění. Symfonici si k tomuto výročí přichystali slavnostní koncerty.

Vzpomínkové shromáždění se v Karlových Varech uskuteční v 10 hodin u sochy Tomáše Garrigua Masaryka na stejnojmenné třídě. O hudební doprovod se postará dechový orchestr Karlovarka.

Západočeský symfonický orchestr zahraje ve čtvrtek od 19:30 hodin na Slavnostním koncertu k výročí vzniku republiky v Chebu v chrámu sv. Mikuláše a sv. Alžběty. Koncert bude zároveň poctou skladateli Antonínu Dvořákovi, od jehož narození letos uplyne 180 let.

Oslavy budou pokračovat i v pátek a sobotu

103. výročí vzniku Československa připomene v pátek Slavnostní koncert Karlovarského symfonického orchestru. V 19:30 zazní Smetanův cyklus symfonických básní Má vlast v Národním domě v Karlových Varech.

Západočeský symfonický orchestr zahraje v pátek od 19:30 hodin v mariánskolázeňském Společenském domě Casino.

V sobotu se karlovarští symfonici se Slavnostním koncertem přemístí do sokolovského městského divadla. Od 18 hodin tam návštěvníci uslyší také Smetanův cyklus symfonických básní Má vlast. 

autor: nkr
Spustit audio