Výjimečné komentované prohlídky zámeckého parku nabídne zámek Kynžvart

5. červen 2020 10:00

Pod korunami stromů. To je název speciálních komentovaných prohlídek, které připravil Státní zámek Kynžvart na Chebsku pro tento víkend (6.-7. června). Po oba dny budou mít návštěvníci možnost dozvědět se víc nejen o zámeckém parku.

„Prohlídky, které jsme připravili, jsou součástí celorepublikové akce Víkend otevřených zahrad. Je to svátek, který vznikl v Anglii a v České republice se koná podesáté. Cílem akce je zvýšit povědomí lidí o zahradním umění a zahradní architektuře. My jsme se do akce zapojili, protože zámek Kynžvart je obklopen jedním z největších zámeckých parků v Čechách,“ uvedl kastelán Ondřej Cink.

Kynžvartský park má rozlohu téměř 300 hektarů a zdobí ho řada rybníků, vzácné stromy, altánky, sochy a pomníky. Přestože je kdykoliv volně přístupný veřejnosti, komentované prohlídky v rámci akce Víkend otevřených zahrad mají přiblížit jeho historii a další zajímavosti, které se s ním pojí.

Tématické prohlídky o historii, současném stavu i budoucích záměrech v parku proběhnou přímo Pod korunami stromů v 11:00, 13:00 a 15:00 hodin po oba dva dny tohoto víkendu.

autoři: Ivana Sedláčková , Radim Jehlík , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související