Vozový park Dopravního podniku Karlovy Vary doplní nový moderní autobus

26. říjen 2022 11:05

Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) pokračuje s obnovou a modernizací vozového parku. Jak potvrdilo vedení městské společnosti, do provozu zařadí nový nízkopodlažní autobus, který zakoupilo za víc než šest milionů korun. Většinu investice pokryla dotace.

Nový nízkopodlažní autobus s pohonem na stlačený zemní plyn je značky Scania Citywide LF. Měří 12 metrů a je plně nízkopodlažní. Kromě klimatizace a připojení wifi budou mít cestující k dispozici i USB dobíječky nebo obrazovku s grafikou zastávek. Vozidlo je také vybaveno kamerovým systémem a automatickým počítáním cestujících.

„Tento nový vůz značky Scania má kratší rozvor náprav, což umožňuje lepší manevrování vozu ve městě. Standardem našich nových vozů je nízkopodlažní vstup, uvnitř vozu mohou cestující ocenit klimatizaci, wifi, USB dobíječky nebo obrazovku s grafikou zastávek“, doplnill Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva společnosti.

DPKV disponuje celkem 94 vozy pro zajištění městské a meziměstské hromadné dopravy v Karlových Varech a okolí. Dále provozuje i dálkovou a zájezdovou dopravu. Provoz karlovarské a ostrovské MHD.

„Jsem rád, že se daří dopravnímu podniku úspěšně pokračovat v modernizaci vozového parku i v letošním roce. Dopravní podnik získal na nákup nového autobusu dotaci ve výši 5.516.500 korun, ke které přidal z vlastních zdrojů 973.500,“ říká Tomáš Trtek, náměstek primátorky města Karlovy Vary.

Společnost plánuje i v dalších letech pokračovat s obměnou vozového parku s využitím dotačních prostředků z Evropské unie a ze státního rozpočtu.

autor: nkr
Spustit audio