VIDEO: V Plzni–Karlově hoří ubytovna

11. září 2018 08:23

V Plzni-Karlově hoří ubytovna dělníků, kteří většinou pracují v nedaleké zóně Borská pole. Hasiči vyhlásili třetí, nejvyšší stupeň poplachu. Integrované záchranné složky evakuovaly z budovy 130 osob.

Podle policejní mluvčí sanitky odvezly devět zraněných lidí. Hasiči v objektu nenašli žádné tělo. Záchranáři vyslali několik posádek i speciály pro mimořádné události. ČTK o tom informovali mluvčí hasičů Petr Poncar a mluvčí policie Martina Korandová.

V Plzni-Karlově hořela ubytovna dělníků, kteří většinou pracují v nedaleké zóně Borská pole. Hasiči vyhlásili třetí, nejvyšší stupeň poplachu. Integrované záchranné složky evakuovaly z budovy 130 osob. Na místě je podle policie zhruba deset

„Zasahuje deset jednotek včetně drážních hasičů (přes 40 požárníků),“ uvedl Poncar. Na místo podle Korandové letí policejní vrtulník. „Borská ulice je uzavřená kvůli hladkému průjezdu vozidel záchranářů a zajištění bezpečnosti obyvatel,“ uvedla. V okolí ulice se tvoří zácpy.

Dvoupodlažní montovaná budova v Borské ulici vzplála před 08:00 vysokým plamenem. „Celé první patro je zasažené ohněm v celé délce, střecha se propadá,“ uvedla Poncar. Hustý černý kouř z hořící budovy je vidět i ze vzdálených míst Plzně. „Je to obrovský požár,“ zhodnotil to jeden z místních.

Na místě jsou podle mluvčí města Evy Barborkové všechny složky integrovaného záchranného systému, zástupci města - odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení i primátor Martin Zrzavecký.

„Lidé, kteří jsou v pořádku, nezranění a museli opustit ubytovnu, převezeme do našeho zařízení na Roudné, poskytneme jim tam náhradní ubytování,“ řekl Zrzavecký. Mluvčí potvrdila několik zraněných, především kvůli nadýchání kouře.

Podle vedoucího odboru bezpečnosti Aleše Průši doporučuje magistrát lidem žijícím v okolí, aby nevětrali. „Vítr nyní fouká rychlostí osm kilometrů za hodinu západním směrem, zápach a dým se budou pravděpodobně rozšiřovat na Jižní předměstí a zřejmě i Východní předměstí, možná i nad vnitřní město,“ uvedl Jiří Jakoubek z odboru bezpečnosti. Dopravní podnik města i další dopravci kvůli požáru odklonili linky.

zdroj: ČTK