VIDEO: Stavbaři mění unikáním způsobem železniční most nad přehradou Hracholusky

9. listopad 2018 13:46

Odborníci mění 118 let starý železniční most nad přehradou Hracholusky, který je součástí trati Pňovany–Bezdružice.

Způsob, kterým stavbaři most mění je naprosto unikátní. Viadukt totiž tvoří mohutné 50metrové betonové pilíře, které stojí v přehradě. Na nich je položený most, jenž tvoří tři části ve tvaru půlkruhu, takových průvěsů. Na nich jsou položené koleje.

Stavbaři na břehu svařili tři nové mostní části a nasouvají je na ty staré rezavé. Starý a nový díl tvoří takové vajíčko, na jehož obou koncích jsou upevněné točny, přes které se vše otočí o 180 stupňů. Tím se nový most dostane na své místo a starý se vysune nahoru. Pak stavbaři vše rozpojí a starou rezavou konstrukci odtáhnou na břeh. Podle firmy, která to provádí, takový způsob není známý nikde ve střední Evropě, proto je tato operace opravdu jedinečná.

Na přehradě Hracholusky u Pňovan pokračuje výměna první ze tří částí železničního mostu

Práce jdou pomalu, jen několik stupňů za 15 minut

Spolu s několika desítkami fanoušků a novinářů výměnu mostních konstrukcí od dopoledních hodin sledoval i náš reportér Lukáš Milota. Podle něj jdou práce velmi pomalu, neboť výměna jednoho mostního dílu by měla trvat odhadem cca 20 hodin. Aktuálně se ale práce zastavily, protože se objevily technické komplikace. A i když stavbaři na jejich odstranění pracují, není vůbec jasné, zda bude výměna mostu dnes ještě pokračovat.

Na přehradě Hracholusky u Pňovan pokračuje výměna první ze tří částí železničního mostu

Po úspěšné výměně první ocelové konstrukce, přijde zhruba za měsíc na řadu výměna druhé části a až potom se vymění poslední část mostu.

Vzhledem k tomu, že celá výměna začala se zpožděním, protáhne se i samotná výluka vlaků, která měla původně skončit 19. listopadu. První vlak by podle předběžných odhadů Petra Žákovce ze Správy železniční dopravní cesty měl po novém mostu projet 28. února příštího roku.

autoři: Lukáš Milota , jik , rdu

Související