Většina lyžařských areálů v Karlovarském kraji dnes otevřela

18. prosinec 2020 11:30

Většina lyžařských areálů v Karlovarském kraji dnes zahájí letošní sezonu. Lidé si budou moci zalyžovat v největším lyžařském areálu v Krušných horách na Klínovci, na Bublavě, v areálu Skipot v Potůčkách nebo v rodinném středisku Novako v Božím Daru. Zatím provoz kvůli teplému počasí nezahájí skiareál Plešivec.

Provozovatelé nejvýše položeného areálu v Krušných horách na Klínovci otevřou v pátek tři sjezdovky, a to Dámskou, Pařezovku a Přemostěnou. Podle webu skiareálu je na sjezdovkách 50 centimetrů technického sněhu.

Z důvodu vládních protiepidemických opatření areál využije u lanovek nástupních koridorů. Při postupu v koridoru a při jízdě lanovkou si lidé musejí chránit ústa a nos pomocí roušky, respirátoru, ústenky či nákrčníku.

Některé ochranné prostředky si lidé mohou zakoupit v areálu ve všech pokladnách. Vyžadovány budou také doporučené rozestupy, které vyznačí barevné stuhy. Omezena bude také kapacita areálu, prodávat se proto budou pouze denní skipasy, uvedli provozovatelé na webu.

Podle provozovatele Jiřího Lhoty zahájí lyžařský areál na Bublavě sezonu v pátek, v provozu bude sjezdovka Červená a dětský park. Hlavní sjezdovka Lesní s lanovkou se zasněžuje.

V lyžařském areálu Skipot v Potůčkách chystají otevřít ve stejný den hlavní sjezdovku, kterou mají již několik dní zasněženou. Do příprav na zimní sezonu investovali podle provozovatele Marka Plachého již zhruba 1,5 milionu korun. Spustit vleky se v pátek chystá také menší rodinný areál Novako v Božím Daru.

Skiareál na Plešivci zatím neotvírá. „Teplé počasí nám bohužel nedovoluje zasněžovat. Čekáme na mrazivé dny a pracujeme s předpokladem, že po svátcích otevřeme první část areálu," uvedli provozovatelé na webu.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio