Veteránská rallye se jede opět v Karlovarském kraji

29. červenec 2011

V Karlovarském kraji se o víkendu koná už tradiční setkání majitelů historických vozidel. Jedenáctý ročník Karlovarské veterán rallye nabídne dvě soutěžní etapy.První startuje v sobotu v 9 hodin v Sokolově. Půjde o 11. ročník jízdy historických vozidel Karlovými Vary a okolím. Celý podnik pořádá Veterán Club Karlovy Vary AČR a je zařazen mezi závody mezinárodní kategorie FIVA B. Jízdy se účastní automobily a motocykly do roku výroby 1970 včetně. Do soutěže nebudou zařazeny repliky ani vozidla přestavená nebo upravená.

Vozidla budou rozdělena do kagorií AUTO 1-4 a MOTO podle počtu přihlášených vozidel tak, aby byl ve všech kategoriích přibližně stejný počet startujících. Starty budou probíhat v intervalu 30 vteřin. V každé kategorii budou vyhlášeni a odměněni jezdci na prvních třech místech. Trať závodu povede kopcovitým terénem a jede se bez rychlostních průměrů.

První etapa závodu v délce 60 kilometrů bude značena červenými šipkami a povede ze sokolovského náměstí Budovatelů přes obce Královské Poříčí, Nové Sedlo a Chodov do Karlových Varů před lázeňský hotel Thermal, kde bude cíl první etapy. Druhá část závodu v délce 47 kilometrů bude značena zelenými šipkami a povede z Karlových Varů zpět do hornického města.

autor: zdt
Spustit audio