Venku přituhuje, noclehárny v Karlovarském kraji se plní lidmi bez domova

15. listopad 2021 14:35

Na lůžku nebo na židli můžou strávit mrazivou noc lidé bez domova v noclehárně Armády spásy v Karlových Varech. O obě služby je velký zájem. Zařízení je na nápor klientů připravené.

Venkovní teploty klesají k nule a lidé bez domova začínají postupně plnit noclehárny v Karlovarském kraji. Třeba Armáda spásy v Karlových Varech kromě lůžek nabízí i volnou židli. Pokud je plná lůžková kapacita, můžou zájemci strávit noc v jídelně na židli s čajem, kávou nebo polévkou.

Kapacita noclehárny je 28 lůžek. Člověk bez domova tady má možnost provést také osobní hygienu a je mu zajištěno základní ošetření i podpora sociálního pracovníka. „Nejhorší je, že to musíte opustit a jít zase ven do té zimy. Každý rok je to horší. Snáším to jinak, daleko hůř. To, že tady můžeme být, je velký pomocník,“ řekl Jiří, který žije na ulici už šest let.

„V mrazech se nám stávalo, že i přes naplněnou kapacitu jsme měli dalších osm lidí na volné židli. Ráda bych lidi poprosila, pokud má někdo doma přebytek bund, čepic, šál a mikin, budeme rádi, když nám to sem donesou,“ uvedla vedoucí sociální pracovnice Lucie Kacsmárová.

Spustit audio