Ve Vratislavicích nad Nisou u hřbitova je nové parkoviště se 70 místy. Zdarma

K užívání parkoviště dostali obyvatelé i návštěvníci městského obvodu ve Vratislavicích nad Nisou. Komu je určené, přímo na místě zjišťovala redaktorka Jana Švecová.

Ve Vratislavicích nad Nisou u hřbitova je nové veřejné parkoviště. Není jen pro návštěvníky hřbitova, zastupitelé mysleli i na lidi, kteří tam chodí sportovat.

Nové parkoviště u vratislavického hřbitova

„Když se podíváte okolo, tak máme tady nejenom hřbitov, máme tady louky a vlastně za námi je velký bikepark, a to jsou všechno aktivity, které samozřejmě sdružují mnoho občanů. Takže byl velký problém, obzvláště v odpoledních hodinách nebo třeba v zimě, když tady připravujeme běžecké tratě, s parkovacími plochami. Tak jsme se rozhodli, že to změníme,“ říká starosta městského obvodu Vratislavice nad Nisou Lukáš Pohanka ze Starostů pro Liberecký kraj.

Na novém vratislavickém parkovišti nechybí ani místa pro lidi s handicapem

„Připravili jsme parkoviště pro 70 automobilů. Takže návštěvníci přijedou, zaparkují, jdou se projít se psem, do hřbitova a v klidu bez nějakých problémů, to místo tady najdou,“ dodává.

V 70 parkovacích místech jsou i 4 místa pro vozíčkáře. „Domníváme se, že by to mělo být dostačující. A navíc to odpovídá normě,“ potvrzuje starosta.

Jak jsou s novými parkovacími místy ve Vratislavicích nad Nisou spokojeni návštěvníci? Poslechněte si reportáž.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související