Ve Varech se podruhé poběží půlmaraton, letos přivítá více běžců

20. březen 2014

Půlmaraton se poběží v Karlových Varech 24. května. Kapacita závodu, který běžce zavede do nejpůvabnějších koutů lázeňského města, je již z 80 % naplněna. Informovali o tom pořadatelé závodu.

Po roce se do Karlových Varů vrací půlmaraton, který nabízí jedinečnou příležitost zažít atmosféru velkých běžeckých závodů. „Jsem rád, že Karlovarský kraj může hostit jeden z největších sportovních svátků a přeji organizátorům, aby se jim akce vydařila,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Václav Sloup.

Lázeňské město láká nejen běžce z celé České republiky, ale i ze zahraničí. Loňského ročníku se zúčastnili závodníci z 20 zemí světa. Do čela závodu se i letos postaví elitní běžci, přičemž chybět nebudou ani oba vítězové loňského premiérového ročníku.

Kvůli nebývalému zájmu museli pořadatelé dvojnásobně navýšit kapacitu závodu a pozměnit trať. „Oproti loňskému roku to nebudou dva téměř stejné okruhy, ale po první návštěvě kolonády se běžecký had vydá po Západní ulici okolo dostihového areálu, pak zpět Studentskou a Plzeňskou ulicí. Poté se vrátí zpět na kolonádu a do cíle až na nábřeží Osvobození,“ uvedl projektový manažer závodu Zoran Bartek.

Pro rodiče s dětmi připravují organizátoři Rodinný běh. Nenáročnou trasu o délce 3 kilometry zvládne úplně každý. „Letošního Rodinného běhu by se měli zúčastnit naši přední sportovci, jako je Lukáš Bauer a Kateřina Neumannová,“ upřesnil Zoran Bartek.

Hlavní závod startuje v sobotu 24. května v 18 hodin. O dvě hodiny dříve pak na trať vyrazí rodiče s dětmi. Bližší informace o půlmaratonu získáte na internetových stránkách RunCzech běžecké ligy.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio