Ve Stráži nad Ohří připravují úsekové měření rychlosti motorových vozidel

27. srpen 2019 12:00

Stráž nad Ohří chce do centra obce instalovat radary pro úsekové měření rychlosti motorových vozidel. Středem obce totiž vede silnice první třídy s mnozí motoristé tady překračují povolený rychlostní limit. 

Kolony osobních a nákladních aut projíždějících obcí Stráž nad Ohří neustávají. Centrum trápí desítky let hluk a prach od projíždějících automobilu. Na neúnosnou situaci zdejších obyvatel upozornila před časem i protestní petice. Obcí totiž prochází frekventovaná silnice první třídy, kterou denně projede až 10 tisíc vozidel. Velká část z nich navíc překračuje povolenou rychlost.

Právě proto by se měly v obci objevit radary s úsekovým měřením rychlosti. Pro obec bude montáž radarů a jejich provoz zajištovat blízké město Ostrov. Radary úsekového měření se mají v obci objevit v závěru letošního roku.

Měření rychlosti a následné placení pokut motoristé často kritizují

Mají pocit, že na jejich přestupcích obce jednoduše vydělávají. Podle starostky Jany Vikové má být úsekové měření ve Stráži vůči motoristům naprosto korektní: „Podle domluv s městem Ostrov a s policií bude nejdřív informační panel, poté upozornění na úsekové měření a teprve potom bude radar, který bude rychlost měřit.“

S nadměrným provozem by obci pomohl nový silniční obchvat. Ten se ale v nejbližší době stavět nebude. 

autor: zdt | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související