Vašina míří z Karlovarska do velkoklubu Belchatówa, Indra do Francie

17. květen 2022 13:30

Reprezentační smečař Lukáš Vašina odchází z Karlovarska do elitního polského klubu Skra Belchatów, který patří k nejlepším v Evropě. Univerzál Patrik Indra míří do francouzského klubu Chaumontu.

Tým letošních českých volejbalových šampionů opouští také druhý univerzál Daniel Římal, který by se měl stát útočným lídrem Zlína, a blokař Marc Wilson. O odchodech informovalo Karlovarsko na instagramu.

Čtěte také

Trojnásobný český šampion Karlovarsko se bude muset obejít také bez kanadského blokaře Marca Wilsona, který se ve finálové sérii dostal do základní sestavy po zranění Vojtěcha Patočky ve druhém zápase. Kde bude mít další angažmá, zatím není jasné.

Jasno má naopak Římal, který přestoupil do posledního klubu extraligové sezony Zlína, kde by se měl stát útočným lídrem. Před rokem a půl přestoupil do Karlovarska, kde kryl záda Indrovi.

„Hodnotit to celé můžu jedině pozitivně. Získal jsem nové kamarády, zážitky a zkušenosti. Celé jsem si to hodně užíval. Role byla od začátku jasná, ale byl jsem připravený pro tým udělat všechno, co bylo v mých silách," řekl Římal.

V Karlovarsku se věnoval i dětem a do přípravy mládeže se chce zapojit i ve Zlíně. „Vždycky mě to s dětmi bavilo. Mám to rád a jednou bych chtěl být kvalitním trenérem mládeže a předávat jim všechno, co jsem se naučil," svěřil se Daniel Římal.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio