O pořadu Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň

Rozmanité kuchařské recepty od posluchačů i profesionálních kuchařů z různých míst v regionu.

Pojítkem mezi lidmi může být dobré jídlo. Důkazem je i oblíbená kulinářská rubrika, která v průběhu roku uspokojí snad každého jedlíka. Díky telefonátům posluchaček (zřídka i posluchačů) dostáváme recepty na jídla slaná, sladká, kyselá, tučnější i dietní, masitá i čistě zeleninová, jednoduchá a levná, ale i na taková, která třeba na přípravu a obsah peněženky kladou větší nároky.

Hospodyňky prolistují domácí kuchařky zděděné po babičkách, pochlubí se svými osvědčenými postupy, případně pošlou do světa recept na zákusek, který ochutnaly u kamarádky. Dobré nápady se lavinově šíří, z vybraných rozhlasových receptů si posluchačky v domácnostech vytvářejí vlastní kuchařské knihy a po čase se nestačíme divit, co už lidé v regionu na podkladě našeho kuchařského okénka stačili vyzkoušet a ochutnat.

Každou středu nám inspiraci dávají profesionální kuchaři z nejrůznějších míst v západních Čechách. Zastihneme je obvykle právě v situaci, kdy už něco kuchtí. Ať už je to v restauracích po Plzni, v Nepomuku, v Dobřívě nebo třeba v Konstantinových Lázních.

Pátky patří receptům osvědčené kuchařské specialistky Mirky Kuntzmannové, zatímco první nebo druhé pondělí v měsíci za námi přichází šéfkuchař Ivo Růžička, a to s čerstvě uvařeným voňavým jídlem, které je určeno pro výherce tradiční soutěže. Ten tak obědvá přímo v rozhlasovém studiu během živého vysílání.