Vánoční trhy omezí i Karlovy Vary, nebude program ani slavnostní rozsvícení

25. listopad 2021 08:35

Město Karlovy Vary omezí letošní vánoční trhy. Slavnostní rozsvícení stromu bude jen on-line, kulturní program nebude a i ke stánkům se dostanou jen lidé s dokladem o očkování nebo prodělání nemoci covid-19.

Vánoční trhy začnou v sobotu 27. listopadu a potrvají do 27. ledna. K podobným opatřením se rozhodlo město Cheb, kde se konají největší vánoční trhy v kraji. „Vánoční trhy se budou konat opět na Mlýnské kolonádě, ale nasvícení bude od hotelu Thermal až po Mlýnskou kolonádu,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Ke stánkům jen s očkováním nebo dokladem o prodělání nemoci

„Je ale třeba upozornit, že na vánoční trhy na Mlýnské kolonádě se dostanou jen očkovaní, nebo lidé po prodělané nemoci covid-19 a jsou v ochranné lhůtě 180 dnů. Zatím uvažujeme o tom, že všechno bude v normálním módu, takže pokud jsou lidé očkovaní, tak si budou moci dát občerstvení. Uvidíme, jestli vláda nepřijde s dalšími omezujícími opatřeními, na které bychom pak museli reagovat,“ řekla Pfeffer Ferklová.

Čtěte také

Aby bylo možné návštěvníky trhů kontrolovat, bude prostranství se stánky uzavřené a u vstupu budou kontroly. Slavnostní zahájení trhů v sobotu se také v původní podobě zrušilo. Lidé se na něj budou moci podívat jen on-line ze záznamu. Čas rozsvícení vánočního stromu před hotelem Thermal magistrát nezveřejní právě kvůli tomu, aby se před Thermalem neshromažďovali lidé.

Podle primátorky sice město za osekanou podobu vánočních trhů část peněz ušetří, zejména za doprovodný program, více peněz vydá ale na ochranku na trzích a i příjmy od stánkařů budou nižší, protože jim město snížilo vzhledem k současné situaci nájemné.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio