Valdštejnovou cyklostezkou provede nová mobilní aplikace

8. srpen 2014

Plánujete výlet na víkend? Tak navštivte cyklostezku z Chebu do německého Marktredwitzu. Cestu vám usnadní nová dvojjazyčná mobilní aplikace, která vás upozorní na turisticky zajímavá místa.

Užitečného průvodce po cyklostezce si mohou stáhnout všichni, kteří mají chytré telefony se systémem iOS i Android. Aplikace v českém a německém jazyce nabízí informace o památkách, občerstvení a ubytování a o servisech a půjčovnách kol.

Nechybí ani mapa s možností vyhledání nejlepší trasy. Užitečná je i předpověď počasí pro oblast, kterou budete projíždět. QR kódy jsou ke stažení na těchto internetových stránkách.

Cyklostezka, která byla pojmenována po slavném vojevůdci Albrechtu z Valdštejna, má dvě větve. Zelenou severní větev Kössain - Cheb a jižní modrou větev Cheb - Marktredwitz. Cyklotrasy nabízí spoustu zajímavých výletů jak na našem území, tak převážně u našich bavorských sousedů.

K výletům navíc můžete využít i novou dvojjazyčnou mapu s aktualizovanými informacemi. Mapa je zdarma k dostání v Turistickém infocentru Cheb, či ke stažení na internetových stránkách infocentra.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio