Vajíčka jsou v každé kuchyně nezbytná. Jak udělat z jednoho bílku více sněhu?

Bez vajec se neobejde žádná hospodyňka. Za správných skladovacích podmínek mají trvanlivost až pět týdnů. Jak zachovat vyklepnuté žloutky déle čerstvé či jak udělat z jednoho bílku více sněhu?

  • Žloutky zůstanou čerstvé i několik dní, když je ponoříte do mléka a necháte v lednici.
  • Z jednoho bílku uděláte více sněhu, když k němu přidáte jednu polévkovou lžíci opravdu studené vody.
  • Sníh se bude lépe šlehat, když přidáte pár kapek citronové šťávy nebo bílého octa se špetkou soli.
  • Domácí majonéza se nesrazí, když budou mít olej i žloutky stejnou teplotu a olej budete přidávat po kapkách.
  • I popraskaná vajíčka můžete uvařit tak, aby nevytekla. Stačí, když vodu pořádně osolíte.
  • A ještě známá věc na závěr. Vajíčka se budou mnohem lépe loupat, když je necháte chvíli stát ve studené vodě.
autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio