V Západočeském divadle v Chebu čeká na děti hroch, který se bál očkování

30. duben 2019 08:30

Divadelní adaptaci čtyř pohádek Miloše Macourka připravilo Západočeské divadlo v Chebu. Jmenuje se O hrochovi, který se bál očkování. Příběh děti zavede do dětského koutku v obchodním centru, kde se začnou dít podivuhodné věci.

Co všechno se na pódiu stane, ví nejlépe herec plzeňského divadla Alfa a v tomto případě také režisér Petr Vydarený: „Vybrali jsme nakonec čtyři pohádky. Šaty s pávy, housaty a jeleny, Jak dělá slunce duhu, Ostrov pro šest tisíc budíků a O hrochovi, který se bál očkování. Z té poslední zmíněné pohádky jsme udělali dramaturgický oblouk, rámec, abychom mohli sérii pohádek vypointovat,“ poznamenává režisér.

Pointa se neprozrazuje, ale na očkování skutečně dojde, připravena je velká injekce. Hrocha hraje Tomáš Kolomazník. Nebál se herec při zkouškách? „Trochu se bál, ale my jsme ho uklidnili, že v divadle je to jenom jako,“ směje se režisér.

Spolu s Tomášem Kolomazníkem hrají v pohádkách také Karolína Jägerová, Jindřich Skopec, Pavel Richta nebo Pavel Marek. V reklamním spotu na energetický nápoj zahlédnou diváci Radmilu Urbanovou. Divadelní adaptaci připravila s režisérem Petrem Vydareným dramaturgyně Martina Pokorná, výpravu má na starost Tereza Vydarená.

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio