V Tuhnicích vzniká nový kulturní prostor, nabídne řadu výstav a workshopů

21. červen 2022 09:15

V tuhnickém výměníku tepla vzniká nový kulturní prostor Karlových Varů. Takzvaný Dizajnpark vytváří společně pět karlovarských spolků. Veřejnost si ho poprvé prohlédne tento pátek.

Nový cirkus, divadelní představení, výstavy, koncerty i vzdělávací workshopy pro děti. K tomu všemu by měl sloužit nový kulturní prostor v centru Karlových Varů s názvem Dizajnpark. Vzniká v nevyužívané části výměníku tepla v Tuhnicích, v těsné blízkosti finančního úřadu.

Zázemí v něm najde celkem pět karlovarských spolků, které se také podílejí na proměně technologického objektu. Je to například komunitní spolek Žijeme Tuhnice nebo Pro Tebe live, který provozuje galerii Supermarket WC. Všem totiž chybí větší prostor pro jejich aktivity.

„Stejně tak jako my, tak i ty ostatní parťáci potřebujeme nějaký prostor. Když vezmu jako příklad nás – galerii Supermarket WC – narážíme na prostorové bariéry. My se tam prostě nevejdeme. Takže nás sdružuje ta potřeba mít prostor. Takový komunitní, spolkový dům ve Varech prostě není. My jsme přesvědčení, že už tady měl dávno být,“ říká za Pro tebe live Jiří Hanek.

Svou první sezonu zahájí v pátek 24. června. „V této fázi jsme tady udělali základní úpravy, aby tady mohla probíhat první kulturní a společenská sezona zhruba do října. Pak to budeme muset zavřít, protože tu nejsou ještě okna, která by se dala utěsnit a zavřít. Uděláme si takovou zkušební sezonu, ochutnávku aktivit, které by tady mohly probíhat do budoucna,“ dodal Hanek.

Zahájení sezony v Dizajnparku v centru Karlových Varů začíná v 15 hodin odpoledne.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio