V Sokolově začalo fungovat nové odběrové místo. Denně otestuje až 200 lidí

22. říjen 2020 14:30

V Sokolově začalo ode dneška (22. 10.) fungovat nové odběrové místo na testování nemoci covid-19. Vzniklo v klášterním areálu nedaleko Starého náměstí, který lidem umožňuje průjezd kontrolním i testovacím stanovištěm.

Odběrové místo v Sokolově by mělo fungovat každý všední den dopoledne, od 8 do 12 hodin. Určené je pouze pro lidi, které k vyšetření indikoval praktický lékař nebo pracovníci krajské hygieny. Hned první den bylo objednaných 200 lidí, což je aktuálně maximální kapacita.

Zdravotnický personál i provoz pracoviště zajišťuje sokolovská nemocnice. „Budeme tady vždycky dvě odběrové sestřičky, které provádějí ty odběry. Potom to je hodně administrativní činnosti, máme tady dvě zaměstnankyně z nemocnice a další zaměstnankyně, které nám poskytlo město Sokolov,“ uvedla Martina Kalendová, náměstkyně ošetřovatelské péče Nemocnice Sokolov.

K odběru se lidé v Karlovarském kraji, kterým žádanku na test elektronicky vystavil praktický lékař či pracovník Krajské hygienické stanice, stále objednávají prostřednictvím call centra na telefonní lince 950 380 380.

V Karlovarském kraji se jedná o šesté odběrové místo. Další jsou k dispozici v Karlových Varech, v Chebu a v Mariánských Lázních.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související