V Sokolově mají distanční výuku děti záchranářů nebo zdravotníků v Domě dětí a mládeže

15. říjen 2020 13:00

Dvě učebny, počítače i klasické učebnice. Tak to teď vypadá v Domě dětí a mládeže v Sokolově. Právě tam vznikl speciální prostor pro děti záchranářů, zdravotníků nebo pracovníků v sociálních službách.

Stejně jako všichni žáci základních škol museli podle vládního nařízení i tyto děti přejít na takzvanou distanční výuku. Aby s nimi ale rodiče ve specifických povoláních nemuseli zůstávat doma, platí pro ně výjimka a kraj jim vyčlenil prostory na učení.

Jedním z nich je Dům dětí a mládeže v Sokolově, kam v současné době dochází 12 dětí z prvních až pátých tříd základních škol. Děti zde mají k dispozici notebooky a učí se podle svého rozvrhu distanční výuky. „Mají zadané úkoly od paní učitelky ze školy. Ten kdo je nebude zvládat, tak mu pomůžeme,“ popsala ředitelka Domu dětí a mládeže Iva Ondrejková.

Zařízení je určené až pro 40 dětí zdravotníků, pracovníků integrovaného záchranného systému a pracovníků v sociálních službách. K dispozici je od půl sedmé do 16 hodin. „Přivedou děti k nám, obědy jsou zajištěné městem Sokolov a zbytek si zajistí rodiče. My zajišťujeme dopolední distanční výuku a odpolední program, zájmové vzdělávání,“ dodala Ondrejková.

V Karlovarském kraji vzniklo celkem sedm takových míst. Jsou to školy v Mariánských Lázních, Kraslicích, Ostrově, Chebu, Karlových Varech a v Aši.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio