V Sokolově dokončili víceúčelovou stezku za 19,8 milionu korun

4. červen 2020 10:00

V Sokolově dokončili víceúčelovou městskou stezku, která spojuje horní a dolní část města. Trasa mezi volnočasovým areálem Bohemia a areálem zdraví Stará Ovčárna je dlouhá 2,6 kilometru.

Náklady na vybudování stezky dosáhly 19,8 milionu korun, z toho 11,3 milionu korun pokryla evropská dotace. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín. Víceúčelová stezka se podle místostarosty Jana Picky prodražila o 800 tisíc korun.

„Tím důvodem je, že na několika místech si zhotovitel akce nechal dělat zátěžové zkoušky, které nedopadly dobře. Proto se několik problematických míst zhutnělo tak, abychom se za rok, či dva, na ty místa nemuseli vracet, že se víceúčelová stezka propadá,“ řekl Picka.

Stezka pro pěší i cyklisty začíná v areálu Bohemia v ulici Karla Hynka Máchy za blokem řadových garáží. Pokračuje do ulic Dělnická a Tovární. Před sjezdem do Tovární ulice je v místě stoupání opěrná gabionová zeď. Stezka následně vede za zahradami rodinných domů v Mičurinově ulici až k místní komunikaci do Těšovic. Dále je vedena ke komunikaci v ulici K. H. Borovského, kterou křižuje a pokračuje ulicí Marie Majerové až do ulice Závodu Míru, dále vede Alšovou a Švabinského ulicí. Stezka končí u mostku přes Lobezský potok v areálu Zdraví.

Nová víceúčelová stezka umožní přístup pěších a cyklistů například do škol, nákupních center nebo do zaměstnání. Byla vybavena novým osvětlením a město chce na stezku umístit také přístřešek pro kola, lavičky a koše. Město na jaře dokončilo další víceúčelovou stezku, která propojila město s Dolním Rychnovem, která se napojila na páteřní cyklostezku podél Ohře. Náklady na cyklostezku dlouhou asi 1200 metrů přesáhly 14 milionů korun.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio