V Plzni začíná festival DEPOvLETU

20. červenec 2022 08:35

Nádvoří DEPO2015 už potřetí oživí kulturní hudební program festivalu DEPOvLETU. Plzeňský festival se ponese ve znamení hudby a přiveze neokoukané hudební projekty.

V Plzni bude od úterý 20. července patřit nádvoří kulturní a kreativní zóny DEPO2015 hudebnímu festivalu DEPOvLETU. Letos se uskuteční už třetí ročník tohoto festivalu. Nabitý program představí české kapely oceňované nejen u nás ale také v zahraničí. Návštěvníci si budou moci vychutnat hned několik hudebních žánrů. Festival však bude letos laděn více alternativně.

Se svou tvorbou vystoupí například mladí nadějní The Valentines, kteří byli vybráni do užšího výběru evropské hudební soutěže Eurovision. Dalším zajímavým projektem jsou například duo Bratři, kteří přijedou s elektronickou hudbou. DEPO2015 navštíví také přední český jazz-funkový producent Igor Ochepovsky, který rozehraje svůj Ochepovsky Project.

„Po loňské zkušenosti se k nám vrací rockoví psychedelici Acid Row, kteří s sebou tentokrát přivezou kapelu Lambda. Opravdovou alternativou je hudební duo Kalle, což jsou manželé, kteří se nechají inspirovat i folkem,“ sdělila produkční akce Barbora Krákorová.

Festival začne Stand up Comedy Na stojáka

DEPOvLETU odstartuje Stand up Comedy Na stojáka. Vystoupí oblíbená Ester Kočičková, která do Plzně zavítá po delší době. Spolu s ní bude účinkovat také Dominik Heřman Lev a Petr Vydra.

Opomenuta nebude ani swingová tančírna, kam si lidé budou moci přijít zatančit poslední středu v měsíci 27. července, kdy nádvoří rozezní rytmus swingu a elektro swingu. Festival DEPOvLETU bude na nádvoří kulturní a kreativní zóny DEPO2015 probíhat od 20. do 30. července

autoři: Anděla Blažková , Iva Štěpánková
Spustit audio