V Plzni probíhá tradiční veletrh cestovního ruchu ITEP 2012

21. září 2012

Více než 12 tisíc návštěvníků se očekáváná na veletrhu cestovního ruchu ITEP Plzeň 2012. Ve všech prostorách haly Tělovýchovné jednoty Lokomotiva v Plzni na Slovanech začal ve čtvrtek a potrvá až do soboty. 8.ročník veletrhu letos začal o měsíc dříve, aby bylo možné využít i venkovní prostory u haly. Na veletrhu se představí více než stovka vystavovatelů z České republiky i zahraničí. Na celý veletrh včetně všech doprovodných akcí je vstup zdarma.

Také letos si na 3. největším veletrhu cestovního ruchu v České republice přijdou na své vyznavači všech druhů cestování a turistiky. Díky ITEPu mohou poznat různá místa v Plzeňském kraji, ale i České republice a zahraničí a získat o nich kompletní informace. Tradičně si z veletrhu odnesou mapy, cyklomapy, nabídky pobytů, hotelů, ubytování, cestovní brožury a další materiály cestovního ruchu. Během celého veletrhu zahrají dudáci, jazzmani, vystoupí mažoretky a další taneční skupiny.

Venkovní prostory haly také zaručují bezbariérový přístup, dobrou dostupnost MHD i autem a parkovací možnosti. Pro širokou veřejnost je připraven pestrý doprovodný program, jako jsou soutěže, interaktivní zábava pro děti i dospělé, nácvik outdoorových aktivit: via ferrata, slackline-chůze po laně, horolezecká stěna, hrané pověsti a báje z Plzeňského kraje, ukázky tradičních řemesel českých i slovenských, kouzla, čáry a magie i tetování,“ vyjmenovává lákadla veletrhu vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu krajského úřadu Alena Svobodová.

Hlavním lákadlem pro širokou veřejnost se jistě stane bavorská sobota. Dopoledne nabídne prezentaci lidových řemesel a typického kulturního umění německých hostů. Odpoledne bude patřit bavorským tradicím, představení regionu a také místním kulinářským specialitám. Po celou dobu veletrhu budou probíhat degustace produktů plzeňského pivovaru, ochutnávky regionálních potravin a kulinářských specialit z ostatních koutů Čech i zahraničí.

Další informace i podrobný doprovodný program ITEPu 2012 naleznete na www.turisturaj.cz.


Zobrazit místo městská sportovní hala TJ Lokomotiva Plzeň Slovany na větší mapě
autor: Jiří Blažek
Spustit audio