V Plesné na Chebsku skončila další etapa rekonstrukce dětského domova

20. srpen 2019 12:30

Karlovarský kraj ukončil v Plesné další etapu rekonstrukce dětského domova. Do oprav areálu investoval téměř 8 milionů korun. Úpravy interiérů teď pokračují zejména výměnou vysloužilého nábytku za nový.

Domov v Plesné je odloučeným pracovištěm Dětského domova Karlovy Vary a Ostrov. Žije zde na čtyřicet dětí rozdělených do pěti rodinných skupin. Jeho budova byla dlouhou dobu ve špatném technickém stavu, i proto se Karlovarský kraj rozhodl ze svého rozpočtu vyčlenit finanční prostředky na rozsáhlejší rekonstrukci.

Během úprav došlo k výměně oken, dveří a podlahové krytiny, nainstalovány byly nové rozvody elektřiny a internetu. Stavebními úpravami prošly i pokoje a sociální zařízení. Díky úpravám vznikly samostatné pokoje pro dospívající děti, čímž se dětský domov přiblížil ke standardům běžným v zařízeních pro výkon ústavní výchovy, kdy v jednom pokoji bydlí maximálně dvě děti.

Modernější zázemí mají také zaměstnanci areálu, kterým bude v rámci bezpečnosti pomáhat nový kamerový systém. Další úpravy dětského domova v Nádražní ulici Plesné budou pokračovat ještě na podzim.

„V souvislosti s rekonstrukčními pracemi v objektu je nutné připomenout výraznou a neocenitelnou pomoc městského úřadu v Plesné, kdy nám pan starosta umožnil vytvořit na téměř půl roku pro naše děti zázemí v budově bývalé speciální školy, neboť provoz všech pěti rodinných skupin zůstal nepřerušen. Kvalitu ubytování v náhradních prostorách pozitivně hodnotila i Česká školní inspekce. Bez pomoci pana starosty by tak rekonstrukce naší budovy byla téměř nemožná,“ zdůraznil ředitel zařízení Milan Molec.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio