V Ostrově začalo fungovat nové očkovací místo

V Karlovarském kraji dnes začalo fungovat nové očkovací místo. To vzniklo v nemocnici v Ostrově. Zdravotníci na očkování proti koronaviru vyčlenili prostory na rehabilitační ambulanci, v přízemí pavilonu B.

Zatím slouží pro očkování zdravotníků a seniorů starších 80 let, kteří se můžou objednat prostřednictvím centrálního rezervačního systému. Denně tady můžou naočkovat až 100 zájemců.

Nové očkovací místo v Ostrově bude otevřené každý všední den od 8 do 14 hodin. Jeho provoz budou zdravotníci upravovat podle množství dostupné vakcíny.

Nemocnice v Ostrově zajistila očkovací místo personálně i materiálně. Ve vakcinačním centru je vždy jedna zdravotní sestra, lékař a administrativní pracovník. V současné době se podle mluvčí zařízení očkuje vakcínou od Moderny, další závoz se očekává v úterý.

Město Ostrov zajistí pro občany bezplatnou dopravu na očkovací místo prostřednictvím Senior expresu. Kromě očkovacího centra usiluje město také podle starosty o zřízení vlastního testovacího místa, zejména pro přeshraniční pracovníky.

autoři: Ivana Sedláčková , Radim Jehlík | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio