V Ostrově skončí první část rekonstrukce domu kultury ještě letos

2. březen 2012

V Ostrově na Karlovarsku probíhají rekonstrukční práce kulturního domu podle plánu a první etapa bude dokončena letos na podzim. Město do oprav chráněné památky investuje téměř 28 milionů korun. Přes 21 milionů tvoří evropské dotace.

Rekonstrukce zahrnuje opravu střechy včetně hromosvodu, vestavbu nového výtahu, výměnu sedaček nebo vznik nových prostor pro volnočasové aktivity a nový bezprahový klub – Divadélko Točna. Současně je rekonstruována vzduchotechnika, elektroinstalace a nouzové osvětlení.

Stavební práce na projektu byly zahájeny v květnu loňského roku, přičemž rekonstrukce probíhá za provozu pouze vždy s omezením daných prostor, v nichž jsou úpravy prováděny. S kompletním dokončením se počítá na podzim v roce 2013.

Kromě zrekonstruovaných prostor bude mít Městský dům kultury v Ostrově také nového ředitele. Marek Poledníček, který zařízení vedl 16 let, na svojí funkci rezignoval. Důvodem byly dlouhodobé neshody s vedením města a rozdílné představy o kultuře včetně hospodaření. Radnice proto koncem roku vypsala výběrové řízení. O uvolněné místo ředitele kulturního domu projevilo zájem celkem osm lidí. Do druhého kola radnice vybrala tři uchazeče. Jméno nového šéfa oznámí rada města v polovině března.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio