V Ostrově dnes začíná dětský festival Oty Hofmana

11. říjen 2011

V Ostrově dnes začíná 43. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana, který letos nabídne v soutěži devět filmů. Čtyři snímky se utkají v kategorii filmová tvorba a pět v kategorii televizní produkce. Letos je přihlášeno o jeden snímek více než loni. Nejžhavější novinkou je komedie Saxána a Lexikon kouzel, v programu ale tentokrát není žádná premiéra.

Ve filmové kategorii budou v Ostrově letos soutěžit snímky Čertova nevěsta, Nickyho rodina, Saxána a Lexikon kouzel a V peřině. V kategorii televizní tvorby to budou filmy Anděl, Janek a Anežka, Škola princů, Vodník a Karolínka a 4 teens - Lyžák. V odborné porotě letos budou například Zdeněk Zelenka, Jaroslav Sedláček nebo Žaneta Fuchsová. O cenách bude tradičně rozhodovat také porota dětská i hlasování diváků.

Ústředním tématem letošního ostrovského festivalu je hrdinství a hrdinové. Tomu odpovídá nejen výběr snímků, ale také doprovodný program. Jeho součástí bud velká talk-show k danému tématu, které se zúčastní nejen tvůrci filmů nebo herci, ale například i záchranáři nebo policisté.

autor: zdt
Spustit audio