V Ostrově a v Chebu se sportovci aktivně rozloučí s letošním rokem

31. prosinec 2019 08:00

Dnešní půlnocí vyvrcholí silvestrovské oslavy a přivítáme rok 2020. Pro ty, kteří se s letošním rokem chtějí rozloučit aktivně, jsou na silvestrovské dopoledne připravené sportovní akce.

Pro zájemce, kteří chtějí zakončit rok 2019 aktivně, jsou v Karlovarském kraji připravené dvě sportovní akce. Jednou z nich je 9. ročník Silvestrovského běhu. Ten pořádá oddíl atletiky v Ostrově na Karlovarsku.

Jedná se o závod, ve kterém si zasoutěží dvě kategorie bez rozdílu věku, tedy muži a ženy. Trať s mírným převýšením povede kolem Boreckých rybníků po hlinitých cestách. Délka trati je téměř tři a půl kilometru. Startuje se od hřiště fotbalového klubu v Ostrově za pekárnou. Prvních šest mužů a žen vyhraje finanční odměnu. Připravené jsou také odměny pro nejmladšího a nejstaršího účastníka. Kancelář závodu a šatny budou otevřené od půl desáté. Registrace jsou možné na místě a startovné činí 200 korun. Závod odstartuje v 11 hodin.

Tradiční 8. ročník Silvestrovského běhu s Rozbhěnito.cz připravili v Chebu. Tato akce má pouze nesoutěžní charakter a zúčastnit se ji můžou jak běžci, tak i turisté, cyklisté nebo jezdci na koloběžkách.

Na zájemce čeká trať o délce 15 kilometrů. Trasa povede od městské haly v Chebu k baroknímu poutnímu místu Maria Loreto. Pořadatelé také nabízí možnost bezplatné dopravy pro ty, kteří se rozhodnou absolvovat jen cestu právě na poutní místo. Na závěr akce připravili pořadatelé tombolu. Lístky dostanou všichni registrovaní účastníci, kteří se vydají na trať. Její slosování se pak uskuteční po doběhu. Start celé akce je naplánovaný na půl jedenáctou.

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio