V neděli vyjede do ulic Plzně vánoční tramvaj

29. listopad 2019 07:00

Město Plzeň bude také letos brázdit Vánoční tramvaj. Speciálně vyzdobený vůz má stejně jako v loňském roce přispět ke sváteční atmosféře. Tramvaj už je připravená na svou první jízdu. Zatím ale stojí ve vozovně.

V loňském roce zpříjemňovala vánoční tramvaj Plzeňanům advent poprvé a rychle si získala přízeň malých i velkých cestujících a posléze i vyhrála stříbrné místo v soutěži o nejhezčí vánoční tramvaj mezi 17 evropskými městy, v ČR získala dokonce místo první.

„Podoba letošní Vánoční tramvaje vzešla ze třech návrhů. Převažuje zlatá a modrá barva, která přechází až do černé. Vůz je plný vánočních motivů a to včetně interiéru. Vyzdoben je strop a sedačky,“ popsal Josef Smolík z Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) a dodal „Vánoční podobu na sebe vzala jedna z novějších tramvají plzeňského vozového parku“, říkáme jí Inka.“

Vánoční tramvaj

„Vánoční tramvaj poprvé vyjede v neděli 1. prosince ještě bez cestujících. Bude mezi 16. a 18. hodinou kroužit kolem náměstí Republiky a doprovodí tak atmosféru při slavnostním rozsvěcování vánočního stromu. V pondělí 2. prosince vyjede již na pravidelnou linku,“ doplnil mluvčí PMDP René Vávro. Přibližně do poloviny prosince bude vánoční tramvaj nasazována převážně na linku číslo 3, v druhé polovině prosince pak na linku číslo 2.

autoři: Lukáš Milota , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio