V Mariánských Lázních a Chebu vznikla nová odběrová místa pro testování na covid-19

21. září 2020 08:30

Soukromá laboratoř v Mariánských Lázních ode dneška (21. 9.) testuje na covid-19. Domluvila se na tom s Karlovarským krajem a Krajskou hygienickou stanicí. Nové odběrové místo otevřela dnes také chebská nemocnice.

Nové testovací místo v soukromých laboratořích v Mariánských Lázních by mělo primárně testovat lidi z této části regionu. Určené je pro pacienty, které doporučí lékaři nebo hygienici. Denně by laboratoř mohla otestovat zhruba 30 až 40 pacientů.

Pokud to kapacity umožní, bude sloužit i pro samoplátce. „My bychom hlavně chtěli nabídnout ty služby přednostně indikovaným klientům. Těm, kteří mají akutní potíže. Pokud najdeme kapacitu pro samoplátce, tak bude dostupná v objednávkovém formuláři na webu,“ řekl ředitel laboratoří David Hepnar.

Odběrové místo v Chebu

Od pondělí zahájilo provoz také odběrové místo v chebské nemocnici. Určeno je pouze pacientům indikovaným praktickými lékaři a hygieniky. Samoplátci budou i nadále testováni v nemocnici v Karlových Varech.

Odběrové místo v Chebu najdete před pavilonem A. V provozu zatím bude v pondělí, ve středu a v pátek vždy od 8 do 11 hodin. Telefonní číslo pro objednávání indikovaných pacientů je 722 207 436 a 728 803 212, případně lze objednat indikované pacienty také prostřednictvím mailu odberych@kkn.cz, uvedl mluvčí nemocnice Vladislav Podracký.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio