V malešické spalovně hořelo, škody se odhadují na stovky milionů korun

20. říjen 2021 16:30, aktualizováno

Ve spalovně v Malešicích vypukl ve středu odpoledne požár technologií. Na místě zasahovaly jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů, potvrdil serveru iROZHLAS.cz mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Podle Pražských služeb došlo ke vznícení pogumované nádoby. Po 17. hodině hasiči oznámili, že je oheň uhašen. Škody jsou odhadovány na stovky milionů korun. Spalovna bude ve čtvrtek mimo provoz.

Aktualizace: Po 17. hodině hasiči uvedli, že je požár uhašen.

Aktualizace  17:00 - hasiči uvedli, že už požár dostávají pod kontrolu.

Hasičské jednotky přijely prověřit, proč z budovy spalovny stoupá černý dým. Hustý kouř je vidět z několikakilometrové vzdálenosti. Hasiči též na twitteru uvedli, že v areálu hoří technologie v pětipatrové budově.

"Na místě máme několik profesionálních i dobrovolných jednotek. Zatím se nedaří dostat požár pod kontrolu. Ve spalovně hoří technická místnost. Vypadá to, že tam není komunální odpad. Požár se nám ale zatím nedaří dostat pod kontrolu a na místo najíždí další jednotky,“ řekl serveru iROZHLAS.cz mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Záchranná služba z preventivních na místo poslala speciální vůz Atego a posádku záchranářů. Podle nich se na místě nevyskytují zraněné osoby.

Pražské služby na twitteru uvedly, že v areálu došlo ke vznícení pogumované nádoby, podle nich nedošlo k požáru odpadu. Obyvatelům doporučují nevětrat. Pražský primátor Zdeněk Hřib též uvedl, že na místě nehoří komunální odpad, a chystá se na místo nehody.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio