V Lutíně narazil autobus do rodinného domu, při nehodě se zranilo pět lidí. Proč k zřejmě nehodě došlo?

6. červenec 2023 12:22

V Lutíně na Olomoucku ve čtvrtek dopoledne čelně narazil linkový autobus do rohu rodinného domu, při nehodě se zranilo celkem pět lidí.

Hasiči z kabiny havarovaného autobusu vyprostili zaklíněného řidiče. U havárie zasahují policisté, záchranáři a hasiči. Na místo byl povolán statik, aby zkontroloval stav poškozeného domu. ČTK to dnes řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Autobus v centru Lutína havaroval ve čtvrtek krátce po 10. hodině dopoledne.  Podle prvotních informací řidič měl zřejmě zdravotní indispozici. Po vyjetí ze zastávky ujel zhruba 50 metrů a sjel mimo komunikaci, kde narazil do sloupu, stromu a domu. Řidič autobusu nebyl pod vlivem alkoholu a se zraněním skončil v nemocnici. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v šetření,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman, podle kterého se cestující při nehodě zranili lehce.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

autor: Jan Faltýnek
Spustit audio