V Krušných horách můžete o víkendu lyžovat na Klínovci i Božím Daru

13. prosinec 2019 06:40
Zprávy

V lyžařských areálech u Božího Daru vrcholí přípravy na zahájení zimní sezony. Již tento víkend se začne lyžovat na některých sjezdovkách na Klínovci a ve skiareálu Novako. Ostatní lyžařské areály pokračují v umělém zasněžování.

Jako první zahájí provoz areál Novako. Rodinný skiareál, který se zaměřuje zejména na děti a začátečníky, nabídne večerní lyžování v pátek od 18:00 do 20:30.

Na Klínovci se začne lyžovat o den později. „Od soboty budou v provozu lanové dráhy CineStar Express a nově postavená čtyřsedačková lanová dráha Dámská, která je vybavena krycí bublinou a navíc je vyhřívaná. Otevřeny budou sjezdovky Dámská a Pařezovka. Intenzivně pracujeme na sjezdovce Přemostěná,“ uvedli na webu provozovatelé. Lyžovat se na Klínovci bude zatím za snížené ceny. Jeden den pro dospělého bude stát 690 korun, jeden den pro dítě 520 korun.

Klínovec letos investoval 110 milionů korun do stavby nové lanovky u sjezdovky Dámská. Největší lyžařský areál v Krušných horách má nyní lanovku s až dvojnásobnou rychlostí, celková doba jízdy se zkrátí o polovinu. Přestože se prodlouží nástupní a výstupní čas ve stanicích, stihne se odbavit až o 800 lidí za hodinu více než u původní lanovky.

Ačkoli meteorologové o víkendu předpovídají výrazné oteplení, na horách v Karlovarském kraji bude okolo dvou stupňů nad nulou. Provozovatelé dalších areálu, například Plešivce nebo skiareálu na Bublavě, čekají na další ochlazení.

zdroj: ČTK
Spustit audio