V korunách stromů v Oseku na Teplicku je radost zabloudit. Užít si tam můžete trojrozměrné bludiště

3. září 2020

Když se člověk vydá někam na výlet, obvykle bloudí nerad. Ale v lanovém parku v Oseku na Teplicku v Ústeckém kraji, konkrétně v jeho 3D bludišti v korunách stromů si bloudění užije úplně každý. A to nejen děti, ale i dospělí. Navíc je to místo, které získalo první místo v soutěži Dřevěná stavba roku 2020.

110 metrů dlouhá trasa ve dvou patrech, 15 přestupních domků, bezpečnostní zábradlí a ochranné sítě. To je dobrodružná pouť umístěná v korunách stromů. Do trojrozměrného bludiště mohou děti od dvou let do 18 let a dokonce i dospělí, protože nosnost lávek je do sta kilogramů.

Pod bludištěm je vytvořený skatepark pro bikery, hned vedle přírodní hřiště s cvičebními prvky a o pár metrů dál pak devítijamkový minigolf v krásném prostředí s květinami a okrasnými keři.

Osecký rybník sousedí s koupalištěm

Pro vodomily je v Oseku k dispozici přírodní koupaliště s plochou zhruba čtyři tisíce metrů čtverečních. A navíc nádherně čistou vodou. Běží tu totiž trvalá filtrace, a tak se během každých dvou dnů voda kompletně vymění. Malou hrází je koupaliště oddělené od Velkého oseckého rybníka, který je majetkem Českého rybářského svazu. Ale i „nerybáři“ se mohou pokochat pohledem na kachny nebo labutě.

Atrakcí je v Oseku opravdu hodně. A návštěvníci mohou využít i autokemp, který sousedí s veřejnou pláží. O kvalitě jeho služeb svědčí fakt, že osecký kemp tři roky za sebou získal zlatou medaili jako nejlepší kemp v Ústeckém kraji.

A kdo si dostatečně užije bludiště, minigolf i koupaliště, tomu Osek a jeho bezprostřední okolí nabídne další tipy na výlet. Například zdejší cisterciácký klášter z konce 12. století nebo jednu z největších hradních zřícenin ve střední Evropě - hrad Rýzmburk, dále pak rozhlednu jménem Vlčí hora, staré důlní dílo Čertí díra, zámek v nedalekém Duchcově a řadu dalších.

Spustit audio