V Karlových Varech začnou testovat i samoplátce, za 3000 korun

27. duben 2020 12:15

V Karlových Varech začnou testovat na koronavirus i samoplátce. Kraj tak chce pomoci zejména pendlerům, kteří potřebují pro pravidelné překračování hranic potvrzení, že nejsou nakažení.

Testovat se bude na odběrném místě v areálu karlovarské nemocnice. Test bude stát 3000 korun. „Karlovarský kraj a Karlovarská krajská nemocnice chce ve spolupráci s laboratoří LabIn umožnit zájemcům - samoplátcům o testování na nákazu koronavirem, aby měli možnost co nejrychleji si nechat test provést i na území Karlovarského kraje,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

Testování by mělo začít v úterý 28. dubna. „V tuto chvíli se snažíme zajistit potřebné množství materiálu, abychom byli schopni pokrýt co největší část potřeby,“ informoval mluvčí Karlovarské nemocnice Vladislav Podracký. Testování samoplátců doprovodí striktní podmínky.

Na odběr lze přijmout samoplátce pouze po předchozím telefonickém objednání, objednat k odběru lze od pondělí do soboty v rozmezí od 8:00 do 10:00 na telefonním čísle 602 956 681. Samoplátce bude po telefonické domluvě objednán na stanovený den a hodinu. Vlastní testování se bude odehrávat od pondělí do soboty od 12:00 do 14:00 a v neděli od 8:00 do 12:00. Samoplátce se dostaví ve stanovený termín k odběru s tím, že musí zaplatit hotovostně přesnou částku 3000 korun.

Výsledek bude znám 48 hodin po odběru

Výsledek testu bude znám 48 hodin po odběru, a bude možné si jej vyzvednout osobně v laboratoři na adrese Bezručova 1098/10, Karlovy Vary po předložení dokladů totožnosti od pondělí do pátku od 8:00 do 15:00. Druhou možností je zaslání výsledku na e-mail, který samoplátce uvede.

V případě pozitivního testu se na samoplátce obrátí hygienická stanice. Při negativním výsledku bude samoplátci vystaveno na odběrném místě Potvrzení o bezinfekčnosti, které si přiveze s sebou s výsledkem testu z laboratoře.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související