V Karlových Varech začíná platit dopravní omezení související s rekonstrukcí Horního nádraží

Rekonstrukce karlovarského Horního nádraží se blíží ke konci, před jejím dokončením čeká řidiče ještě jedno dopravní omezení. Uzavírku pocítí řidiči autobusů, osobních aut i pěší.

Od 7. ledna 2019 je uzavřena část Nákladní ulice v Karlových Varech, hlavně tedy parkoviště před nádražím a celá plocha, na které jsou autobusové zastávky a vyhrazená místa po taxíky.

Uzavírka u Horního nádraží

Místo je částečně průjezdné, ale jen pro vozidla záchranářů, dopravní obsluhy a stavbaře. Další provizorium čeká i chodce, pro které je připraven dočasný koridor.

Kdy bude Horní nádraží definitivně hotovo?

Uzavírka přednádražního prostoru potrvá do druhé poloviny května, takže téměř půl roku. Půjde o práce na úpravě nejen parkoviště a příjezdových komunikací, ale hlavně zeleně a travnatých ploch kolem. Tyto práce vyjdou radnici na zhruba dvacet milionů korun.

Jde o poslední část rekonstrukce celého dopravního terminálu. Demolici starého nádraží a výstavbu nové budovy a moderních nástupišť zajistila Správa železniční dopravní cesty, přišlo jí to na téměř 100 milionů korun.

Přestavba probíhá už více než tři roky. Správa železniční dopravní cesty zahájila rekonstrukci na podzim roku 2015. Pak stavělo město lávku k městské části Růžový vrch a letos by mělo být před hlavní letní sezónou hotovo.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio