V Karlových Varech začala poslední etapa rekonstrukce terminálu Tržnice

17. únor 2022 09:55

Na terminálu Tržnice v Karlových Varech začala poslední fáze rekonstrukce. Její součástí je především oprava přístřešku a hlavního ostrůvku s nástupišti. Náhradní zastávky vznikly v těsné blízkosti původního terminálu, v opravené části Varšavské ulice.

Malé přístřešky, u nich cedule s čísly autobusových linek a jízdními řády – tak to od středy vypadá ve Varšavské ulici v centru Karlových Varů. Ta leží v těsné blízkosti terminálu městské hromadné dopravy Tržnice, kde začala poslední fáze rekonstrukce.

Právě kvůli opravám původního přístřešku a nástupiště přesunul Dopravní podnik zastávky do opravené části ulice Varšavská. Zastávky jednotlivých linek jsou sice jen pár metrů od původního nástupiště, i tak ale cestujícím s orientací pomáhají pracovníci dopravního podniku.

K dispozici jsou i mapy s rozmístěním zastávek. „Provizorní terminál Tržnice kopíruje staré nástupiště. Lidé se nemusí bát, že by bylo všechno jinak. Je to úplně stejné, jenom je to posunuté o jednu ulici do Varšavské,“ uvedla Jiřina Pousková z Dopravního podniku Karlovy Vary.

Kompletní rekonstrukce terminálu Tržnice bude stát zhruba 30 milionů korun. Práce potrvají minimálně do poloviny května.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio