V Karlových Varech začal fungovat nový domov pro seniory

31. srpen 2021 16:55

Domov pro seniory v Karlových Varech v části Stará Role přivítal první klienty. Stavba nového objektu trvala rok a kromě standardních služeb najdou lidé v budově i manikúru, pedikúru nebo vlastní kadeřnický salon.

Moderní pokoje, společenské místnosti, kosmetický salon, kadeřnictví, kavárna i velký park – to vše je součástí nového soukromého domova pro seniory v Karlových Varech v Javorové ulici. Objekt nabízí až 180 míst, navíc poskytuje speciální péči klientům s Alzheimerovou chorobou a stařeckou demencí. K dispozici jsou dvoulůžkové a jednolůžkové pokoje.

První klienti nastoupili do nového domova v pondělí. „Žila jsem 53 let v paneláku, to byl domov. Věřím, že za pomoci personálu a mé dcery mi tady ale bude dobře. Je to všechno velice prostorné, velká okna, nešetřilo se na takových věcech, které klient v našem věku potřebuje,“ řekla Marie Konečná, jedna z prvních klientek.

Během měsíce září nastoupí prvních 30 klientů. Stejně tak začnou v domově pracovat i další zaměstnanci. Získat personál nebyl podle vedoucí sociální péče Soni Slepičkové problém: „Zájem byl obrovský. Máme vybraný personál pro první patro a potvrzené máme zaměstnance i pro druhé patro, které otevřeme v listopadu. Jsou to zaměstnanci, kteří přišli z nemocnic, sociálních služeb a lázeňství.“

Spustit audio