V Karlových Varech od ledna zdraží jízdné v MHD

30. listopad 2017

V karlovarské MHD od ledna mírně zdraží jízdné. Cena se dotkne krátkodobých jízdenek. Základní jízdné se zvedne z 18 na 20 korun. Návrh ale ještě musí schválit zastupitelstvo města.

„Dosud jsme měli základní jízdenku za 18 korun a byla půlhodinová nepřestupní. Nyní bude jízdenka dvacetiminutová za 20 korun, ale bude přestupní," uvedl náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Podle návrhu Dopravního podniku Karlovy Vary (DPKV) se od nepřestupních jízdenek postupně upouští i v jiných městech, která provozují MHD.

U krátkodobých časových jízdenek je navrženo zvýšení z 80 korun na 100 korun u 24hodinové jízdenky. Týdenní jízdenka má místo 200 korun stát 250, přičemž cena 200 Kč v případě pořízení týdenní jízdenky na Karlovarskou kartu má zůstat zachována. Tyto druhy jízdenek využívají převážně návštěvníci města.

Zároveň Dopravní podnik navrhuje zavést možnost, že by cestující s krátkodobou jízdenkou mohl zdarma přepravit jednoho cestujícího do 15 let. To by mělo podpořit přepravu rodin s dětmi.

Do tarifu byly včleněny i další linky, které DPKV provozuje. Jde například o autovláček nebo lanovou dráhu Diana. Držitelé časového jízdného na Karlovarské kartě budou moci využít zlevněné jízdné a děti do 15 let s časovým jízdným na Karlovarské kartě pojedou na těchto linkách zdarma.

zdroj: ČTK
Spustit audio