V Karlových Varech finišují poslední úpravy před zahájením mezinárodního filmového festivalu

24. červen 2019 10:00

Přípravy na 54. ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech pokračují. Dokončují se zde úpravy v prostorách hotelu Thermal a v kinosálech.

Jedno z hlavních míst dění, hotel Thermal už zdobí filmové poutače i logo 54. ročníku. Do pátku musí být vše na místě, a to včetně červeného koberce. Od 28. června se bude totiž ve městě promítat ve 13 kinosálech. Jak řekl vedoucí filmové produkce Petr Lintimer, některé z nich se musí před začátkem filmové přehlídky také upravit: „Pouze dva sály mimo Thermal fungují celý rok jako kina, zbytek se musí buď upravit tak, že se do nich celá technika musí navézt, musí se zatemnit, dát tam židle, nebo se musí zkontrolovat, že to za ten rok funguje.

V rámci příprav na mezinárodní filmový festival v Karlových Varech byla dokončena také přestavba Grandhotelu Pupp. Na pódiu pro orchestr je promítací plátno a slavnostní závěsy nahradila tmavá látka. Velký sál Puppu je tak na filmové fanoušky připraven. Celou neděli zde pracovníci zatemňovali okna koženkou, rozmísťovali židle a stavěli techniku včetně prostor pokladny. Uprostřed balkonu v prvním patře vznikla i promítací kabina.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související