V Karlových Varech a Ostrově budou jezdit nové minibusy

24. září 2020 12:00

Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) ještě v letošním roce zavede do provozu nové nízkopodlažní autobusy s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG). Jde celkem o 9 nových autobusů.

Pět z nich jsou vozidla o délce osm metrů a čtyři jsou klasické dvanáctimetrové linkové autobusy se dvěma dveřmi. Klasické autobusy budou určeny především pro meziměstské linky, prioritně na trase Karlovy Vary – Ostrov – Jáchymov. Minibusy budou jezdit v Karlových Varech a Ostrově.

Nové minibusy DPKV nabídnou cestujícím větší pohodlí

Vozidla jsou vybavena obrazovku s grafikou zastávek, klimatizací, porty USB, kamerovým systémem a automatickým počítáním cestujících.

DPKV provozuje celkem 93 vozů pro zajištění městských hromadných doprav v Karlových Varech a Ostrově, dále provozuje meziměstskou, dálkovou a zájezdovou dopravu. Letošní obnovou vozového parku tak DPKV pokračuje ve stoprocentní obsluze MHD nízkopodlažními autobusy.

Náklady na pořízení nových vozů činí téměř 46 milionů korun. Dopravní podnik ale na jejích nákup získal 85% dotace. Město tak uhradí zhruba 7 milionů korun. Podnik plánuje i v dalších letech pokračovat s obměnou vozového parku s využitím dotačních prostředků z Evropské unie a ze státního rozpočtu.

autor: nkr | zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Spustit audio